Ми зустрічаємо школярів

Учні 5-11 класів Слоутського НВК відвідали аудиторію ГАТІ СНАУ з предмету «Захист Вітчизни», облаштовану зразками зброї та бойового спорядження сучасного українського війська.

Викладач Валерій Загарюй розповів школярам про патрони, їх швидкість, різницю в калібрах, з чого вони складаються, де і коли застосовуються. Валерій Миколайович ознайомив майбутніх захисників України з принципами дії мінометів і видами гранат. Присутні змогли потримати в руках зброю, приміряти каски та бронежилети.

Під час екскурсії до народного музею Сидора Ковпака завідувач Надія Зайцева поінформувала про зброю Першої та Другої Світових війн, показала куточок «Гордість інституту. Слава України», присвячений учасникам АТО з числа студентів, викладачів і випускників інституту.

Вчитель Захисту Вітчизни Віктор Шевченко вважає, що поїздка до інституту не просто дасть нові знання та враження, а й допоможе ще більше прищепити любов до Батьківщини.

Провести заняття на базі аудиторії з предмету «Захист Вітчизни», укомплектованої зразками зброї та бойового спорядження сучасних ЗСУ, може будь-який навчальний заклад не тільки міста, а й району - за попереднього узгодження дати й часу.