Підтримуємо традиції, втілюємо інновації

Колектив Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ зустрівся з кандидатами на посаду ректора Сумського національного аграрного університету.

Передусім директор коледжу Анатолій Литвиненко запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять студентів і випускників, які віддали життя за Батьківщину під час повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Далі Анатолій Васильович закликав колег уважно вислухати кандидатів, бо коледж не може стояти осторонь долі Сумського національного аграрного університету, надто в умовах постійних реформ і воєнного стану.

Професор, доктор біологічних наук, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Ігор Коваленко та професор, доктор педагогічних наук Володимир Онопрієнко ознайомили присутніх із передвиборчими програмами.

Ігор Коваленко серед основних стратегічних пріоритетів назвав покращення якості надання освітніх послуг, розробку системи преміювань працівників, швидке реагування на запити щодо покращення умов праці, підвищення позицій у міжнародних рейтингах, інвестиції у розвиток професійних навичок співробітників, залучення грантового та позабюджетного фінансування, покращення інфраструктури, інноваційний та сталий розвиток, розвиток електронного документообігу (зменшення бюрократії).

Володимир Онопрієнко стратегічними цілями Сумського НАУ вбачає набуття університетом статусу «дослідницького», модернізацію освітніх програм, поступове входження університету до міжнародних рейтингів, формування освітньо-науково-виробничого кластеру за взаємодії з провідними товаровиробниками агропромислового комплексу Сумської області, розробку концепцій та впровадження платформи «розумний університет».

Кожен виступ супроводжувався питаннями, що деталізували дії кандидатів на посаді ректора СНАУ, в тому числі щодо впливу на якість освіти, збереження структури навчального закладу, акредитації нових спеціальностей в умовах прикордоння.