Узяли до рук зброю

На базі Глухівського агротехнічного інституту імені С. А. Ковпака Сумського НАУ пройшла виховна година, організована для кадетських класів ЗОШ №6.

З нагоди Дня соборності України школярі відвідали аудиторію з предмету «Захист Вітчизни», облаштовану зразками зброї та бойового спорядження сучасного українського війська. Восьмикласники не тільки побачили на власні очі, а й потримали в руках гранати, кулі різного калібру, каски, бронежилет – все те, чим нинішні захисники відстоюють ідеали соборності, досягнуті 99 років тому.

Викладач Валерій Загарюй детально розповів 8-класникам про різні види гранат. Пояснив, з чого вони складаються, як діють і які завдання допомагають виконати при обороні чи наступі. Не забув і про те, чого може коштувати необережне поводження зі зброєю чи неправильна оцінка бойових умов. Також школярі дізналися багато нового про міни та принцип дії мінометів, приміряли каски та бронежилет.

Аби майбутні захисники України змогли порівняти зброю та методи ведення боротьби з загарбниками в різні часи, кадетам організували екскурсію до народного музею Сидора Ковпака, завідувач якого Надія Зайцева розповіла чимало цікавого з життя партизанського з’єднання.

Провести заняття на базі аудиторії з предмету «Захист Вітчизни», укомплектованої зразками зброї та бойового спорядження сучасних ЗСУ, може будь-який навчальний заклад - за попереднього узгодження дати й часу.