Детально про системи утримання, годівлі та управління мікрокліматом

На відділенні електроенергетики Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ відбулася гостьова лекція за участі керівника проектів представництва «Біг Дачмен Інтернешнл Гмбх» в Україні Олега Архипченка.

Завідувач, викладачі та студенти відділення заслухали інформацію про історію заснування й утворення назви компанії Big Dutchman – провідного світового виробника інноваційних систем утримання, годівлі та управління мікрокліматом, яка також займається повним циклом становлення господарств: від проектування та до виробництва й реалізації обладнання.

Ця сфера сьогодні, як ніколи, потребує висококваліфікованих кадрів, – звернувся до здобувачів освіти Олег Миколайович. – Почуйте мене: навчайтеся сумлінно! Я впевнений, що в такому випадку у ваc не виникне ніяких проблем із працевлаштуванням.

Фахівець детально ознайомив присутніх із діяльністю компанії, яка не просто збирає обладнання, а й сама виготовляє системи мікроклімату для тваринницьких приміщень.

Загалом мова йшла про концепцію будівництва свинокомплексів і пташників, конструкції та матеріали, необхідні для цього. На слайдах пан Олег продемонстрував системи утримання тварин, серед яких приміщення для кнурів і свиноматок; будівлю для запліднення; зони очікування, опоросу, дорощування та відгодівлі. Показав пластикову та чавунну щілинні підлоги; системи годівлі та напування, подачі сухого та рідкого кормів; годівниці; дозатори; кормокухні. Велику частину лекції Олег Архипченко приділив системам забезпечення мікроклімату; обігріву та охолодження; вентиляції, а також утилізації гною.

Насамкінець викладачі та студенти ставили запитання, які виникли в них під час прослуховування лекції.