Прості уроки фінансової грамотності: впевненість у сьогоденні та майбутньому

На гостьову лекцію до студентів і викладачів відділення економіки та інформаційних технологій онлайн приєдналася заступник начальника ПрАТ «Метлайф» Маргарита Следзь.

Минуло більше року від початку повномасштабної війни. Наше суспільство не лише адаптується до нових реалій, а й починає ставити собі складні питання щодо майбутнього. Одне з них — як ми маємо змінити життя в країні, щоб прискорити Перемогу? Що маємо робити, аби втрати цієї війни не були марними? Як подбати не лише про безпеку, а й про те, щоб всі ми були спроможні жити у відповідності з обраними цінностями, рухатися своїм власним шляхом? – обґрунтовує необхідність таких зустрічей викладач Наталія Маринченко.

Під час заняття студентів ознайомили з історією, досягненнями та рейтингом українського ринку страхування життя. Пані Маргарита розповіла про діяльність компанії MetLife Україна. Так, молоді люди дізналися, що за брендом MetLife стоїть 154-річна історія, що почалася в США, де й розташований головний офіс, а в Україні компанія відзначила вже 20-річний ювілей роботи.

Крім цього, мова йшла про страхування життя в Україні під час війни; шляхи накопичення на довгострокову ціль і додаткову пенсію; накопичувальні та ризикові програми; три рівні пенсійної системи України; ринок праці тощо. До того ж поговорили щодо працевлаштування та співпрацю з компанією MetLife.

Наприкінці зустрічі фахівець дала студентам відповіді на їх запитання.