Про лісівничу справу – з перших вуст

Студенти відділення будівництва Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ, де цьогоріч відкривається набір на нову спеціальність «Лісове господарство», відвідали філію «Шосткинське лісове господарство» ДП «Ліси України».

Із нагоди Всесвітнього дня Землі (20 березня) та Міжнародного дня лісу (21 березня) завідувач відділення Тетяна Бєлікова та викладач спецдисциплін Олександр Небож вирішили ознайомити студентів-будівельників із роботою лісівників. Ще в дорозі педагоги поінформували про взаємозв’язок будівельної та лісівничої галузей.

Начальник лісогосподарського відділу філії Борис Кривошеєв здійснив короткий екскурс в історію виникнення, становлення та реформування підприємства. Борис Григорович продемонстрував студентам розсадник декоративних рослин, а також провів майстер-клас з їх висадки за допомогою меча Колесова.

Молоді люди отримали унікальну можливість побачити дерева, які ростуть у дендропарку, створеному ще в 1964 році: кедр сибірський, горіх чорний і сірий, граб, ліщину ведмежу, катальпу, модрину європейську тощо. До того ж юнаки разом із педагогами зібрали насіння бундука дводомного та доторкнулися до незвичної текстури коркового дерева «Бархат амурський».

Цікаво студентам було й спостерігати за роботою працівників цеху переробки деревини, зокрема крану.

До філії майбутні будівельники їхали не з порожніми руками, вони подарували п’ять шпаківень, виготовлених слухачами підготовчих курсів, під час знайомства зі спеціальністю «Лісове господарство». Навзаєм Борис Кривошеєв надав гостям сіянці сосни звичайної, а також короткий довідник із лісонасіннєвої справи та вирощування сіянців основних деревних порід, який знадобиться їм під час закладання власного розплідника.