Знання, що стануть у нагоді

Заступник директора з навчально-виробничої роботи ГАФК СНАУ Олександр Дещенко й агроном коледжу Роман Марченко взяли участь у науково-практичному семінарі «Сучасні аспекти вирощування плодових та ягідних культур у Сумській області».

Захід, організований Департаментом агропромислового розвитку Сумської ОДА, Сумською дослідною станцією садівництва ІС НААНУ, лабораторією садівництва та виноградарства спільно з Сумським національним аграрним університетом, проходив на базі «Грін Центру» СНАУ.

Проректор із наукової та міжнародної діяльності СНАУ Юрій Данько привітав учасників семінару, зазначивши, що захід створений, аби присутні практики та теоретики активно обговорювали та дискутували щодо зазначеної тематики.

Під час семінару мова йшла про стан та перспективи розвитку виробництва/реалізації плодово-ягідної продукції в Сумській області; особливості вирощування плодів зерняткових культур в умовах сьогодення; сучасні виклики до технології та перспектив розвитку ягідництва. Крім цього, спікери озвучили інформацію щодо грантової підтримки суб’єктів господарювання, надання сільськогосподарських дорадчих послуг; вирощування органічних ягід на Сумщині; мікрогрантів і державної фінансової підтримки бізнесу у сфері садівництва та тепличного господарювання.

До того ж у саду університету відбувся майстер-клас із обрізування плодових насаджень й особливостей формування крон яблуні.

Олександр Дещенко говорить, що отримані на семінарі знання неабияк знадобляться їм у процесі проведення практичних занять у лабораторії рослинництва коледжу.