Про службу в ЗСУ та протидію кремлівській пропаганді

У ГАФК СНАУ відбулася загальна кураторська година (онлайн) для студентів усіх курсів і спеціальностей.

Захід складався з двох частин. Спочатку в коледж завітав старший інструктор відділення рекрутингу та комплектування 1 відділу Шосткинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, старший сержант Юрій Бартош. Він розповів молоді про імідж Збройних Сил України та комплектування стрілецьких батальйонів. Також Юрій Петрович ознайомив із перевагами проходження служби в ЗСУ за контрактам і звернув увагу на можливість вступу до військових вишів після навчання в коледжі.

Другу частину онлайн кураторської години провів старший інспектор з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам в Сумській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України, майор поліції Артем Бухтіаров. Артем Геннадійович презентував електронну платформу «Мрія», що створена для об’єднання проєктів, реалізованих у синергії Кіберполіції України та волонтерів. Основною їх метою є протидія кремлівській пропаганді та фейковим або проросійським ресурсам у мережі Інтернет.

Фахівець поцікавився у присутніх, чи знають вони про платформу «Мрія» та для чого вона потрібна. Багато студентів повідомило, що знають, а заступник директора з виховної роботи Денис Овсянко розповів, що користується цією платформою, починаючи з 24 лютого, і постійно розміщує на перевірку підозрілі сайти та сторінки соцмереж.

Наприкінці зустрічі всі бажаючі змогли поставити запитання до гостей.