Профком студентів – організація лідерів

В електронній читальній залі коледжу голова Центру молодіжної політики ГАФК СНАУ Жанна Бузинна ознайомила студактив із принципами роботи профспілок.

Захід відвідала голова Глухівської районної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу України Ніна Глуханич.

Під час зустрічі мова йшла про вплив війни на міграційні процеси в Україні та країнах ЄС, їх вплив на ринок праці в Україні та за кордоном; колективний договір, як основний інструмент забезпечення трудових прав та соціальних гарантій працівників і студентів; важливість психологічної підтримки профспілкової молоді в умовах воєнного стану в Україні. Крім цього, говорили про первинну організацію профспілки, мету її створення; основні напрямки роботи Ради голів студентських профкомів тощо.

Підґрунтям цього заходу стала поїздка голови студактиву на конференцію, що проходила наприкінці грудня 2022 в Києві в рамках спільного проекту між Данською Профспілкою 3F та Профспілкою працівників агропромислового комплексу України на тему: "Захист прав через сильні профспілки".

Завершили зустріч у неформальній обстановці, поспілкувавшись щодо нагальних питань.