Лісівник – не професія, а покликання: ГАФК СНАУ відкриває нову спеціальність

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулася презентація спеціальності 205 «Лісове господарство» на тему: «Моє професійне дерево».

Завідувачка відділення будівництва Тетяна Бєлікова ознайомила слухачів підготовчих курсів із цікавинками про дерева та їх роль у житті людини. До того ж провела вікторину «Що ми знаємо про ліс?».

Щоб якнайглибше занурити школярів у лісову справу, до навчального закладу завітав начальник лісогосподарського відділу Державного підприємства «Шосткинське лісове господарство» Борис Кривошеєв. Молоді люди з перших вуст дізналися про діяльність Шосткинського лісгоспу: збереження, охорону та примноження зелених багатств; професії працівників і те, які обов’язки мають лісничі, майстри лісу та інші співробітники підприємства. Борис Григорович розповів про нелегкі будні лісівників, які щоденно докладають чималих зусиль для охорони зелених масивів від шкідників, пожеж і людей, що своєю неправомірною поведінкою завдають шкоди місцевим флорі та фауні. До того ж лісівник зі стажем запросив дев’ятикласників відвідати місцевий дендропарк на території господарства.

Професія лісівника є багатогранною, бо це не просто людина, яка охороняє ліс і примножує його багатства – вона цим живе. Будь-то технік-лісопатолог, технік-ґрунтознавець чи технік мисливського господарства – вони всі по-батьківськи піклуються про кожного мешканця зелених легень планети, адже лісівник – це не професія, а покликання. І одного разу ставши на цю стежку, буде складно з неї зрушити, – зазначив Борис Кривошеєв. – Однак просто пересічна особа не може стати лісівником, бо ця діяльність вимагає особливих знань, навичок і, навіть, людських якостей. Раніше нашим працівникам доводилося долати чималу відстань для підвищення своєї кваліфікації, тож ми приємно вражені, що в ГАФК СНАУ відкривають спеціальність «Лісове господарство».

Вже традиційно майбутніх абітурієнтів не відпустили без подарунків, однак цього разу вони зробили їх власноруч. Так, викладачі відділення будівництва для юнаків і дівчат провели майстер-клас із виготовлення свічки з вощини зі святковим новорічним оздобленням.

Війна триває, а ми не лише тримаємося, а й відкриваємо нові спеціальності – не зупиняємося на досягнутому, а йдемо лише вперед до успіху та досконалості, – зазначила Тетяна Бєлікова. – Добре, що ось так поряд маємо фахівців лісової галузі, які, зважаючи на багаторічний досвід, можуть прийти й розповісти дітям про реалії професії, без прикрас, але з любов’ю до своєї роботи. Сподіваємося на подальшу співпрацю з підприємством. Чекаємо в наступному навчальному році набору майбутніх фахівців спеціальності 205 «Лісове господарство».