Зібрали рекордну суму

У рамках марафону добрих справ напередодні Дня святителя Миколая виховний відділ коледжу провів акцію зі збору коштів, речей та іграшок для дітей, яким необхідна турбота.

Зібрані спільними зусиллями розмальовки, канцелярське приладдя, набори для творчості, одяг, іграшки та предмети особистої гігієни передали до Сумського національного аграрного університету, де все розподілили між Обласним центром дитячої онкології та гематології, Хоружівським дитячим будинком та Улянівською ЗОШ-інтернат.

Ми зібрали рекордну для нас суму, – зазначили у виховному відділі ГАФК СНАУ. – Це 10 600 грн готівки та 9150 грн на картковий рахунок. Тобто 19 750 грн!

На 4000 грн готівки купили дітям засоби особистої гігієни, вітаміни, теплі шкарпетки, колготи, носові хустини. Всі інші кошти перевели на рахунок начальниці виховного відділу СНАУ Світлани Зінченко, яка безпосередньо відвідала дитячий будинок, інтернат і дитячий онкодиспансер. Також на ці кошти до свята придбали цукерки, фрукти та речі, що потрібні дітям.

Крім цього, зібрали більше 50 кг дитячого одягу, іграшок, канцелярії, розмальовок, засобів особистої гігієни тощо. Велику частину одягу й іграшок направили до Служби у справах дітей Глухівської міської ради для допомоги дітям, які опинились у скрутному матеріальному становищі.

Після повномасштабного вторгнення волонтерство стало невід’ємною складовою нашого життя. Кожен із нас протягом року донатив на ЗСУ, дрони та байрактари – війна згуртувала нас. У новорічні свята кожен чекає на диво, особливо дітки, які позбавлені батьківського піклування та турботи, або які тяжко хворіють та кожного дня борються за своє життя. У коледжі ми дали можливість кожному побути в ролі святителя Миколая і, судячи з результату акції, нам усе вдалося, – зазначив заступник директора з виховної роботи Денис Овсянко.

Організатори марафону дякують усім, хто долучився до такої доброї справи: студентам, їх батькам, викладачам та іншим співробітникам вишу. Окрема подяка ФОП Шиліна Марина (магазин дитячого одягу «Злата»), Андрію Буту (Нова Пошта), Зінченко Світлані та студактиву СНАУ.