Ніщо не завадило продемонструвати свої таланти

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ пройшов щорічний фестиваль «Дебют першокурсника», який традиційно припав на День святителя Миколая.

Під час заходу вшанували пам'ять героїв, випускників нашого навчального закладу та всіх тих, хто заплатив своїм життям за наше мирне майбутнє.

Директор ГАФК СНАУ Анатолій Литвиненко звернувся до присутніх у залі:

Коледж – це місце, що надає вам можливість себе реалізувати, тому скористайтеся цим шансом. Звичайно, вам доводиться це робити у складній атмосфері, бо доля послала нам особливі випробування – випробування клятою війною. Однак сьогодні, як ніколи, ми повинні виконувати свою роботу якнайліпше. Ви маєте краще навчатися, а ми – вас навчати. Ті важкі часи, в які ми з вами живемо, впливають на кожного з нас. Відчуваємо це і в освітньому процесі, і в житті. Ми звикли до комфорту, ми відчували себе комфортно, ми жили в комфортній країні. На жаль, сьогодні ми маємо протилежне. Шановне студентство, сьогодні особливий день – день, коли всі маємо мріяти та загадати єдине бажання – життя в мирі та спокої, які забезпечують нам Збройні Сили України. Наші герої роблять усе можливе й неможливе, щоб ми з вами могли навчатися. Легких знань не буває. Знання – це багаж, який треба підкріплювати системою. Нам, викладачам, слід постійно підвищувати свій рівень, а вам, студентам, треба брати знання від нас, будуючи своє майбутнє спільно з нами. Всіх щиро вітаю! Нехай святитель Миколай захистить всіх нас.

Студенти-старшокурсники та випускники навчального закладу записали для своїх наступників відео-звернення, в якому розповіли про роки навчання, найприємніші моменти та те, що їм дав коледж.

Наші яскраві та сміливі студенти, які вперше піднялися на сцену вишу, показали, що складні умови навчання в умовах воєнного стану не стануть на заваді їм, щоб продемонструвати власні таланти.

Відкрила фестиваль 11Ф/БО група, яка підготувала відеоролик «Очікування від навчання та реальність», а також виконала пісню «Десь по світу». Данило Борщ (12Е) зіграв на гітарі пісню «Спи собі сама». Студенти 12АІ, 11Б, 11М та 11АГ розважили зал запальними танцями – сучасними та з народними мотивами. Юнаки з 11АІ представили незвичний спортивний номер із баскетбольними м’ячами. Дар’я Милка (11АГ) продемонструвала всім свій вокал, виконавши пісню «Живи». Таміла Гавриченко зачитала зворушливу поезію Ліни Костенко «Мій перший вірш, написаний в окопі…», який так підходить під реалії сьогодення. Юнаки та дівчата з 11Е, 11КІ, 11Б груп брали зал гумором: ситуаціями з життя та навчання студентів, образом українців, сформованим російським телебаченням тощо.

У рамках фестивалю відбулася ще одна важлива подія – посвята в першокурсники. Клятву студента Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ зі сцени зачитала Єлизавета Полторак (11М).

Заступник директора з виховної роботи Денис Овсянко привітав учасників із дебютом у виші та Днем святителя Миколая. До того ж Денис Олександрович разом із ведучими Глібом Осьмаковим і Жанною Бузинною вручив кожній групі солодкі подарунки.