ГАФК СНАУ та школа: ефективна співпраця

До викладача відділення агроінженерії ГАФК СНАУ, вченого-агронома, кандидата сільськогосподарських наук Андрія Логінова завітала колега з юними дослідниками.

Учителька географії Глухівської ЗОШ №3 Наталія Воробйова разом із дев’ятикласниками Станіславом Коноплею й Анною Каганцовою ознайомилися з навчальною базою спеціальності «Агрономія».

Школярі пишуть наукові роботи в Малій академії наук. Станіслав напрацьовує матеріали стосовно масової рекультивації земель і меліоративної діяльності. Анна вивчає питання експансії золотарника канадського на території Шосткинського району. Варто зазначити, що ця рослина вважається одним із найбільш злісних польових бур’янів, який хоч і не є карантинним об’єктом, але його пилок може викликати сильну алергічну реакцію під час цвітіння (липень-жовтень) у людей, схильних до проявів алергії.

Гості відвідали кабінети, лабораторії, навчальний центр KUHN. Андрій Логінов ознайомив юних науковців з обладнанням, яке використовують у коледжі для вивчення ґрунтів, продемонстрував, як відбуваються ті чи інші досліди. Під час зустрічі також обговорили зв’язок появи нових, не характерних для регіону, рослин із кліматичними змінами; способи боротьби з бур’янами; причини змін у ґрунтах і людський фактор у цих процесах тощо. Серед іншого відвідувачів зацікавила й участь навчального закладу в українсько-німецькому проекті «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України», у рамках якого оновили аудиторії та лабораторії, наповнили їх сучасним обладнанням.

Також викладач відділення агроінженерії Сергій Сашньов продемонстрував школярам техніку, надану коледжу партнерами з KUHN-Україна, розповів про різні види агрегатів для обробітку ґрунтів.

Приємно, що молоді люди вивчають такі важливі питання, аналізують стан справ, шукають шляхи вирішення проблем, – зазначив Андрій Логінов. – Буду радий, якщо сьогоднішній візит допоможе їм під час написання наукових праць.