Ми маємо допомогти нашій країні

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулося онлайн-засідання старост навчальних груп.

Заступник директора з навчальної роботи Михайло Кліндух говорив про організацію освітнього процесу в умовах війни. Зокрема, мова йшла про дотримання безпеки, навчання в режимі онлайн, другу фазу українсько-німецького проекту «Сприяння професійного розвитку в аграрних коледжах України» тощо.

Тільки цілеспрямованість, наполегливість, старанність і ваше бажання навчатися призведе до успішного засвоєння навчального матеріалу вже сьогодні, а в подальшому – отримання дипломів і успішного працевлаштування. Лише спільними зусиллями ми зможемо допомогти нашій державі в такий складний час. Всім нам миру та швидкої Перемоги, – звернувся до учасників засідання Михайло Михайлович.

Щодо національно-патріотичного виховання в умовах сьогодення йшлося у виступі заступника директора з виховної роботи Дениса Овсянка.

Ми вже 8 місяців живемо в умовах постійного напруження та переживань, викликаних війною. Але всі ми повинні жити, навчатися та працювати, бо саме нам із вами відбудовувати нашу країну, – зазначив Денис Олександрович. – Зараз навчальний процес вимушено відбувається в дистанційній формі, але коледж продовжує функціонувати. Постійно проводимо благодійні заходи, волонтерські акції, до яких може долучитися кожен.

Також він закликав звертати увагу на свій психологічний стан і стан одногрупників, не соромитися просити допомоги.

Голова Центру молодіжної політики коледжу Жанна Бузинна розповіла про роль старости в студентському житті групи та навчального закладу загалом.

Вміння бути наставником не дається від народження, а приходить із досвідом: коли несеш відповідальність за все, що відбувається в колективі, стежиш за порядком або організовуєш заходи. Староста повинен бути прикладом для своєї групи, людиною, яку слухають і поважають, – підсумувала голова студактиву. – Тепер, як ніколи, ви повинні володіти ситуацією, знати, які проблеми виникають у ваших одногрупників, не ховатися від труднощів, а допомагати вирішувати їх.

Наприкінці зустрічі старости навчальних груп обговорили нагальні питання.