Гарно навчатися – це теж патріотизм

Викладач Валерій Загарюй разом із представниками відділення рекрутингу та комплектування 1 відділу Шосткинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки провів заняття з захисту України на тему: «Україна – понад усе!».

Старший інструктор вищезазначеного відділення, старший сержант Юрій Бартош розпочав свою розповідь із особистого. З того, як його (тоді ще цивільного) застала війна; з хвилювань за доньку, яка тоді навчалася в Сумах; з поїздки за дитиною через російські блокпости… Нагадав кожному про початок війни: звідки прийшов ворог, о котрій усе почалося, які були емоції тощо.

Частину виступу Юрій Петрович присвятив поняттю «патріотизм».

Хто такі патріоти? Це хлопці, які, не маючи військового досвіду, вирішили боронити рідну землю; жінки, які готували гарячі обіди захисникам; ті, хто й досі знаходять час, щоб плести маскувальні сітки; хто донатить на армію, ділиться продуктами та речами з переселенцями – усі, хто так чи інакше наближає Перемогу, – зазначив Юрій Бартош. – І кожен студент, який зараз гарно навчається, теж є патріотом, бо, коли закінчиться війна, нашій державі будуть дуже необхідні фахівці, які відбудують країну та піднімуть економіку. Поставтеся відповідально до тих завдань, які стоять зараз перед вами – здобувайте знання, які будуть корисні Батьківщині, вважайте, що це ваш особистий фронт.

До того ж він згадав випускників нашого вишу, які загинули, боронячи країну від агресора, наголосивши на тому, що герої будуть жити, поки ми пам’ятатимемо про них.

Старший сержант разом із колегою інструктором першого відділу Шосткинського РТЦК та СП Володимиром Пустинником продемонстрували студентам нового набору сучасне бойове спорядження та зброю наших воїнів: АК-74 та його основні частини, бронежилет п’ятого класу захисту (виробництво Англії), балаклаву, шолом, наколінники та налікотники.

Крім цього, під час заняття мова йшла про курс держави на створення у майбутньому професійної армії, умови прийняття на військову службу, переваги служби в Збройних Силах України за контрактом, соціальні гарантії та пільги для військовослужбовців тощо. Також гості відповіли на чисельні запитання молодих людей.

Наприкінці зустрічі заступник директора з виховної роботи Денис Овсянко вручив подяку директора коледжу першому відділу Шосткинського РТЦК та СП м. Глухів за вагомий внесок у формування та розвиток патріотичної свідомості молоді, співпрацю з навчальним закладом і підтримку національно-патріотичного виховання.