Уміти надати першу домедичну допомогу та знати, як тримати зброю в руках

У рамках святкування Дня фізичної культури та спорту України в Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулася презентація діяльності ВПК «Мужність».

У першу чергу до присутніх звернувся голова циклової комісії фізичного виховання та захисту України Віктор Гололобов. Він побажав усім Перемоги, миру, міцного здоров’я, успіхів у житті та на спортивній арені, а також вкотре привітав призерів обласних і всеукраїнських змагань.

Голова клубу Кирило Ященко розповів студентам 11АІ, 12АІ та 12КІ груп, що проживають у місті, про історію створення організації, окреслив основні напрямки роботи. Зокрема, мова йшла про бокс, військово-спортивне багатоборство, медико-санітарну та військово-тактичну підготовку тощо.

В Україні йде війна. І кожен громадянин, не залежно від статі чи віку повинен уміти надати першу домедичну допомогу та знати, як тримати зброю в руках, – наголосив Кирило Ященко.

Тренер Андрій Мовчан і вихованка клубу «Мужність» Жасмін Скоробагата продемонстрували відпрацювання ударів. Випускник ГАФК СНАУ Назар Колосов і студент 11МБП Владислав Пустовой провели майстер-клас із військово-тактичної підготовки. До того ж хлопці показали молодим людям зразки зброї та бойового спорядження сучасних Збройних сил України.

За вагомий внесок у розвиток фізичного виховання студентів коледжу та з нагоди Дня фізичної культури та спорту України Віктор Гололобов вручив подяку директора Глухівському військово-патріотичному клубу «Мужність».

Насамкінець кожен бажаючий зміг приміряти на себе різні елементи екіпірування та потримати в руках зброю.