Маємо тримати освітній фронт

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ пройшли збори першокурсників та їх батьків.

Директор ГАФК СНАУ Анатолій Литвиненко привітав студентів нового набору та повідомив, що навчальний рік починається в дистанційному форматі.

Ми завжди прагнули 1 вересня робити для першокурсників яскравим, однак цього року маємо всі процеси адаптувати до умов війни, – зазначив Анатолій Васильович. – Головне завдання, яке стоїть перед навчальним закладом, – забезпечити якісний освітній процес навіть у такій складній ситуації. І цього разу гарний результат, як ніколи, залежатиме від співпраці викладачів, студентів і батьків. Я хочу запевнити, що ми зробимо все можливе, щоб діти були професійно підготовлені. Для цього принципово змінили підхід до організації навчального процесу. Ми повинні воювати на своєму фронті. Поки ЗСУ нас захищають, ми маємо готувати майбутнє нашої держави.

Керівник коледжу представив своїх заступників, завідувачів відділеннями та кураторів, вручивши останнім сертифікати, що підтверджують їх повноваження.

Далі присутніх ознайомили з орієнтовними рекомендаціями щодо проведення навчальних занять із використанням дистанційних технологій. Зокрема мова йшла про те, що для організації захищеного віртуального середовища в коледжі застосовують онлайн-сервіс Google Клас, а для проведення відеозанять – Google Meet. Заняття будуть відбуватись у синхронному режимі відповідно до розкладу. В разі включення сигналу «Повітряна тривога» або інших відповідних сигналів оповіщення, заняття продовжуватиметься в асинхронному режимі (самостійне виконання завдань студентами). Якщо на початку пари сигнал «Повітряна тривога» ще триває, вона проводиться в асинхронному режимі.

Через повітряну тривогу збори продовжили в укритті. Там куратори ближче познайомилися з групами та відповіли на питання, які цікавили студентів та їх батьків.