Кожен спеціаліст – на вагу золота

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі Сумського НАУ відбувся випуск – 2022.

З огляду на особливості воєнного часу та прикордонний статус місцевості дипломи вручали протягом трьох днів. Щоразу хвилиною мовчання вшановували всіх, хто поклав життя за наше вільне та мирне майбутнє. Завідувачі відділень, вітаючи випускників із завершенням навчання, бажали їм стати тими фахівцями-професіоналами, які відбудують мирну Україну, піднімуть її на найвищі щаблі розвитку.

Сьогодні урочиста мить, урочиста подія в житті навчального закладу, – зазначив директор коледжу Анатолій Литвиненко. – Документи про освіту отримують ті, хто в непростий час закладав підвалини освітніх змін; хто першими спробували на собі, що таке дуальна освіта; хто створював нові лабораторії, аудиторії, навчальні центри; хто не боявся вперше сісти за кермо новітньої техніки чи взяти до рук сучасні будівельні інструменти. Я впевнений – вам є що згадати. Мирне життя гостро потребуватиме нових спеціалістів, професіоналів. Тому кожен із вас – на вагу золота. Освіта – це життя. Життя – це освіта. І нема різниці, яку професію ви обрали. Будьте будівничими себе, власної долі, майбутнього нашої країни.

У 2022 році навчання на денному відділенні завершили 222 випускники, з них 55 – бакалаври.

Стіни коледжу залишили 33 відмінники, шестеро з них нагороджені медалями: Катерина Шевченко (41КІ група), Людмила Лічуєва (41КІ), Ольга Володько (41М), Андрій Смичок (31МБП), Олександр Фурса (31МБП), Андрій Богдан (31ПЕ).

Почесні грамоти за спортивні досягнення отримали: Руслан Кривцов (41Б), Олександр Дорофєєв (31ПЕ), Євгеній Білоусов (41Е), Едуард Авсеєнко (41АГ), Дмитро Сарапин (41АІ), Назар Колосов (41АІ), Владислав Пустовой (42АІ), Богдан Потапенко (42АІ), Юрій Пусь (41КІ), Даніїл Шпаков (31Ф), Єлизавета Дручок (31БО).

Грамотами за активну життєву позицію та примноження творчих здобутків вишу відзначили Катерину Шевченко (41КІ), Ірину Фокіну (31Ф), Олега Поцелуєва (42АІ), Дениса Гущу (31ПЕ).

До Книги Пошани коледжу в цьому році занесено Юрія Пуся, випускника відділення економіки та інформаційних технологій, активного учасника громадського життя коледжу, кандидата в майстри спорту з пауерліфтингу, неодноразового чемпіона і призера чемпіонатів України й області з пауерліфтінгу та жиму лежачи.

Заочне відділення цьогоріч має 116 випускників, із них 6 отримали диплом із відзнакою: Олена Либанєва, Ольга Мєшкова, Катерина Сердюк (23-О), Євгенія Базюк і Ганна Мелута (25-Ф), Олексій Доценко (31-Е).

У рамках святкування випуску молодих фахівців заклали капсулу часу, яку мають відкрити у 2042 році. В герметичний бокс поклали буклет з актуальною інформацією про ГАФК СНАУ, лист до нащадків, сучасні монети, автоматні гільзи. Також у капсулі знаходиться флешка з відео-привітанням, що містить побажання та настанови тодішньому поколінню від цьогорічних випускників і співробітників. Право закласти капсулу часу надали бакалаврам-відмінникам.

Про цьогорічний випуск нагадуватимуть і декоративні насадження та квіти, які молоді люди подарували рідному навчальному закладу.