Мої права – це мої можливості, мої свободи

У рамках тижня права психолог інституту Ірина Марченко, соціальний педагог Дмитро Бабенко та Центр молодіжної політики організували правовий квест «Я знаю свої права».

У грі брали участь команди «Рейнджери», «Фіксики» та «Чмелі», для кожної групи був створений свій маршрут. Вони стартували з кабінету практичного психолога та соціального педагога, де інструктори ознайомили учасників із правилами квесту. У холі корпусу №2 на студентів чекала спортивно-інтелектуальна естафета «Права чи обов’язки». Під час етапу «Буфет» молоді люди з’ясовували чи не порушились їх права на належне харчування, а в «студкомі» розв’язували кросворди щодо медичного захисту дітей. Квест-інструктор наступної частини квесту надав імпровізовані листи дітей із різних країн, гравці мали роз’яснити, які права дітей там порушені. На фініші з командами провели бліц-турнір, після якого підбили підсумки.

Перемогу здобула команда «Рейнджери», другими стали «Чмелі», а «Фіксики» посіли третю сходинку. Учасники гри отримали «солодкі подарунки».

Правовий квест допоміг студентам розвинути навички роботи у групах, логічне мислення, вміння виділяти головне в тексті. Крім того, у молодих фахівців сформувалися певні знання про права та обов’язки дитини, уявлення про захист її прав, уміння розрізняти дійсні та уявні порушення тощо.