Стратегія розвитку навчального закладу

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулося засідання педагогічної ради.

Директор навчального закладу Анатолій Литвиненко представив звіт про реалізацію стратегії розвитку коледжу в І семестрі 2021-2022 навчального року. Озвучив завдання, цінності та принципи діяльності вишу та його колективу, а також напрямки реалізації стратегії. Під час виступу мова йшла про збільшення контингенту, забезпечення якості освітнього процесу, співпрацю з виробництвом, дуальну форму навчання, кадрову політику, наукову діяльність, роботу з обдарованими студентами та студактивом, практичну підготовку, ліцензування й акредитацію освітніх програм, виховання та спорт, міжнародну співпрацю, покращення бази закладу тощо.

В обговоренні цього питання взяли участь заступники директора: з навчальної роботи – Наталія Горох, з виховної роботи – Денис Овсянко, з адміністративно-господарської роботи – Михайло Кліндух, з навчально-виробничої роботи – Олександр Дещенко. Вони говорили про організацію освітнього процесу в другому семестрі 2021-2022 навчального року; роботу виховного відділу в І семестрі та плани на другий; основні напрямки діяльності адміністративно-господарського підрозділу та навчально-виробничої частини.

Завідувачка відділення будівництва Лілія Гриценко ознайомила колег зі стратегією розвитку відділення будівництва на 2022-2025 роки. Зокрема, говорила про нормативно-правове забезпечення її реалізації та стратегічні цілі. До обговорення цього питання долучився голова циклової комісії будівельних дисциплін Іван Степченко. Він звернув увагу на важливість адаптації до змін, які нині виникають в освітньому процесі – його стрімку діджиталізацію, необхідність використання нових технологій тощо.

Також стратегію розвитку свого відділення презентувала завідувачка заочного відділення Світлана Самофалова, зазначивши, що педагогічний колектив коледжу має визначену перспективу свого розвитку, головним завданням якого є виховання всебічно розвиненої та творчої особистості, підготовка фахівців, здатних успішно працювати в умовах ринкової економіки.

Методист ГАФК СНАУ Олександр Гладушка запропонував затвердити зміни до плану роботи коледжу в ІІ семестрі 2021-2022 навчального року.

Протягом засідання педагогічної ради були ухвалені відповідні проекти рішень.