СНАУ та ГАФК: спільний шлях до успіху

Студактив і співробітники Сумського національного аграрного університету продовжили спілкування з Центром молодіжної політики та старостатом Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ.

Практичний психолог відділу з організації виховної роботи зі студентами СНАУ Людмила Михайленко вже з іншою групою тренувала комунікативні навички, які знадобляться лідерам.

Другий блок майстер-класу «Голос як інструмент!» розпочали з повторення артикуляційних і дихальних вправ. Далі фахівець з організації дозвілля відділу з організації виховної роботи зі студентами СНАУ Юлія Шамоня розповіла, як створити ефективну самопрезентацію, з чого вона складається, який час виступу є оптимальним. Студенти ГАФК СНАУ спробували презентувати себе, зробивши акцент на професійних здобутках і захопленнях. Опісля розбиралися, в чому різниця між ораторським мистецтвом і акторською майстерністю. Окремо зупинилися на тому, що успіх виступу залежить від правильно обраної теми та поставленої мети, врахування специфіки аудиторії. Щоб закріпити це на практиці, учасникам тренінгу запропонували створити презентацію майбутньої професії залежно від того, перед ким вони виступають і чого прагнуть досягти. Також молоді люди виконали низку вправ для тренування пам’яті, вміння складати тексти, відповідати на питання тощо.

Завідувач відділу з організації виховної роботи зі студентами СНАУ Світлана Зінченко провела інтелектуальну гру-тренінг для органів студентського самоврядування Глухівського коледжу «Я майбутній директор агрохолдингу!». Розподілившись на групи, молоді люди вигадували назву та концепт власної компанії, презентували їх. Так, студенти створювали колажі-презентації та представляли, яким має бути керівник і колектив потенційного виробництва, що являє собою підприємство, яку продукцію пропонує тощо. Серед ідей були агрохолдинги, додатки для аграрного бізнесу, ресторани тощо.

Як стати лідером, навчилися. Як правильно спілкуватися, попрактикувалися. Власний агробізнес спробували створити. Сподіваюся, ці навички знадобляться вам для майбутньої роботи, – підсумувала Світлана Володимирівна. – За ці дні ми побачили, що студенти ГАФК креативні, активні й амбітні. Хотілося б продовжити нашу спільну роботу.

Директор ГАФК СНАУ Анатолій Литвиненко вручив учасникам сертифікати та подякував гостям за візит:

Я давно хотів такої активної співпраці між нашими студентськими колективами. Радий з того, що ви не тільки гарно провели час, а й дізналися багато нового та цікавого. Використайте отримані знання та навички на шляху до успіху.

Після цього студентський актив СНАУ та ГАФК грали в різні інтерактивні ігри. Насамкінець підбили підсумки зустрічі й обговорили питання подальшої співпраці.