Активізуємо пасивних, заохочуємо активних

Делегація Сумського національного аграрного університету відвідала Глухівський агротехнічний фаховий коледж СНАУ.

У перший день працівник приймальної комісії, викладач кафедри харчових технологій СНАУ Вікторія Соколенко ознайомила студентів випускних курсів ГАФК з умовами вступу до закладу вищої освіти у 2022 році. Зокрема, мова йшла про наявні спеціальності та їх актуальність.

Завідувач відділу з організації виховної роботи зі студентами СНАУ Світлана Зінченко разом зі студактивом університету у складі Марії Симоненко, Альони Семоненко, Юлії Луговик, Андрія Івасика та Богдана Наталича провели круглий стіл з органами студентського самоврядування коледжу «СНАУ + ГАФК = їх можливості».

Студентський декан факультету економіки і менеджменту університету Альона Семоненко розповіла про умови проживання в гуртожитку, можливості отримання подвійних дипломів і участі студентів у міжнародних проектах. Альона закцентувала увагу Центру молодіжної політики Глухівського коледжу на особливостях роботи студентського самоврядування в закладі вищої освіти. Мова йшла про лідерство, його види та вплив на здобувачів освіти; важливість участі в проектах (грантах, стипендіях, стажуваннях, курсах тощо).

Практичний психолог відділу з організації виховної роботи зі студентами СНАУ Людмила Михайленко провела тренінг для органів студентського самоврядування (ЦМП і старостат) на тему: «Комунікативні навички у лідерстві». Після знайомства й озвучення очікувань від тренінгу студенти визначили, на якій сходинці знаходиться їх рівень комунікативності та пояснили, чому вони так вважають. Також з’ясували, в чому різниця між лідером і керівником. Результатом спільної роботи став герб лідера. Разом з іншим члени ЦМП наводили свої слабкі сторони та шукали контраргументи, перетворюючи їх на сильні. Загалом учасники тренінгу цікаво та весело «прокачали» свої комунікативні здібності.

Фахівець з організації дозвілля відділу з організації виховної роботи зі студентами СНАУ Юлія Шамоня провела для активних студентів ГАФК майстер-клас з ораторського мистецтва «Голос як інструмент!». Учасники не лише поговорили про те, навіщо розвивати голос, а й отримали практичні поради: як надати голосу необхідного емоційного забарвлення; що треба робити, щоб позбутися страху публічного виступу; як правильно дихати, тренувати артикуляцію та підтримувати темпоритм. Окремо обговорили, з чого складається презентація навчального закладу та спробували зробити її на практиці.

До того ж студентський актив СНАУ зіграв із Центром молодіжної політики ГАФК в інтелектуально-психологічну гру «Мафія».

Не обійшлося й без подарунків: ЦМП й активні студенти отримали брендовану продукцію СНАУ.