Міцний фундамент відділення будівництва

Із нагоди святкування 50-річчя відділення будівництва в Глухівському агротехнічному фаховому коледжі Сумського НАУ відбулися урочистості.

Директор вишу Анатолій Литвиненко, випускник відділення здійснив екскурс в його історію. Згадав викладачів-ентузіастів, випускників, які викладали колись і працюють зараз у коледжі, передаючи молодому поколінню знання.

Для нас сьогодні особливий день. Ми святкуємо півстолітній ювілей будівельного відділення. 50 років… Це мало чи багато? Це досвід, що передається роками та закладається у випускника та студента. Це надзвичайно непроста робота викладачів і всього нашого колективу, який забезпечує освітній процес, – зазначив Анатолій Васильович. – Що являє собою будівельне відділення сьогодні? 250 студентів і потужний викладацький колектив, який має завдання навчити висококваліфікованого фахівця, затребуваного на ринку праці. Ми з оптимізмом дивимося в майбутнє. Тож, нехай наш шлях розвитку буде успішним.

Крім цього, керівник закцентував увагу на людині, яка протягом 21 року гуртувала навколо себе великий кваліфікований кадровий потенціал – завідувачці відділення будівництва 2000-2021 рр. Вірі Хлонь, а також на її наступниці Лілії Гриценко, якій належить виконати ще багато завдань, щоб не тільки тримати, а й піднімати планку.

За дорученням ректора СНАУ Володимира Ладики колектив коледжу привітали проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерій Жмайлов і декан будівельного факультету Людмила Циганенко.

Ми раді, що маємо довготривалу співпрацю з вашим коледжем. У цьому залі сидять ваші випускники, які стали нашими випускниками й повернулися до вас в якості викладачів і партнерів. Я бачу, що ваше керівництво, викладачі, виробничники вкладають багато серця та душі, щоб ви отримували саме ті знання, які вам потрібні. Я звертаюся саме до студентів: не зупиняйтеся на тому фаховому рівні, який ви здобуваєте в коледжі. Майбутнє вимагає руху вперед і постійного професійного зростання, - зазначила Людмила Анатоліївна.

З одного боку 50 років – це небагато, з іншого – це суттєвий шлях, який пройшов коледж і відділення. Навчальний заклад робить усе можливе, щоб студенти отримували якісні знання. Коледж інтегрований із бізнесом, виробництвом, працює з великою кількістю компаній, які розуміють, що зараз треба разом готувати високоякісного фахівця. Ви навчаєтесь у закладі, який дасть вам, так би мовити, «золотий» диплом, який дозволить бути затребуваними на ринку праці, - підсумував Валерій Миколайович. – 50 років пройшли, досягнення зафіксовані. Але життя не стоїть на місці, треба рухатися далі. Попереду наступні 50 років. Вектори розвитку визначені, тож бажаємо успіхів і чекаємо на подальші звершення та досягнення.

Ведучі більш детально заглибилися в процес становлення відділення, будівництва нових корпусів і гуртожитків, над якими студенти та викладачі працювали до пізньої ночі, а також житлових будинків у містах і селах. Звичайно ж, не оминули увагою успішних випускників.

Наче зовсім недавно я стояла на цій сцені й отримувала такий бажаний диплом. Чотири роки ми активно працювали й отримували знання. У нас була дуже дружна група, класні викладачі. Зараз я працюю у сфері будівництва, щиро пишаюся тим, що отримала сертифікат інженера технічного нагляду та вже маю свою фірму, – говорить випускниця 2005 року, інженер з технічного нагляду в м. Шостка Юлія Могила. – Запрошую і нинішніх студентів, і випускників коледжу до себе на роботу. Ми будуємо дороги, займаємося благоустроєм і будівництвом. Робота завжди є – аби було бажання працювати. Дуже приємно бачити, як розвивається рідний навчальний заклад, і який внесок у розвиток роблять і викладачі, і дирекція.

Випускник 2016 року, приватний підприємець Максим Ярошко подякував педагогам, які допомогли пізнати себе, розвиватися. Зараз, завдяки тим знанням, які отримав у коледжі, чоловік має своє підприємство з виготовлення меблів, будинків для бджіл і реалізує продукцію не тільки в Україні, але й за кордоном.

Під час заходу відбулася церемонія нагородження. Подяки директора ГАФК СНАУ вручили колишнім студентам коледжу: Володимиру Пугачу, Максиму Ярошку, Олександру Негрію та Олександру Чернову. Подяку Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти отримали голова циклової комісії будівельних дисциплін Іван Степченко та викладач спецдисциплін Марина Нижник. Грамотою Сумського національного аграрного університету нагороджені викладачі: Валентина Благодаренко, Віталій Бірюк, Сергій Петрушов, а також студент 21ББП групи Артем Кручик. Грамоти Глухівської міської ради вручили завідувачці відділення будівництва Лілії Гриценко та викладачу Світлані Васіній. Грамотами Департамента освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації нагородили заступника директора з виховної роботи Дениса Овсянка та викладача Юрія Крачка. Віра Хлонь отримала почесний знак «За впровадження інновацій в освіті».

За 50 років свого існування наш колектив довів, що здатний крокувати до нових вершин, досягати їх, творити. Це багатогранна робота з пошуку та вдосконалення і, звичайно ж, це екзамен на міцність. Вітаю всіх з ювілеєм нашого рідного відділення. Всім бажаю високих ідей, великих сил, красивих мрій, успіхів і щастя. Хай щедрою буде на добро та радість наша доля, – зазначила Віра Григорівна.

Сьогодні ми пригадали історію будівельного відділення, на якийсь час повернулись у студентські роки. Всі помітили той контраст, як змінилося відділення. Сподіваюся, ми на цьому не зупинимося. Наша дружна команда викладачів будівельного відділення й надалі буде радо зустрічати вступників і випускати висококваліфікованих спеціалістів, - запевнила завідувачка відділення будівництва Лілія Гриценко.

Насамкінець Іван Степченко презентував проект «Green-парку», який буде створено на території навчального закладу.

До того ж у рамках святкування відбулася зустріч випускників відділення будівництва різних років і фотосесія з учасниками заходу.