Початок нової історії

У рамках святкування 50-річчя відділення будівництва в Глухівському агротехнічному фаховому коледжі відкрили лабораторію «Випробування будівельних матеріалів».

За останні роки база навчального закладу поповнилася найновішими зразками обладнання, з’явилися нові лабораторії та навчальні центри. А тепер і на відділенні будівництва є сучасний кабінет для лабораторних занять.

Директор навчального закладу Анатолій Литвиненко та регіональний менеджер «Anserglob» Сергій Циба перерізали стрічку, що стало символом співпраці та подальшого розвитку в навчанні молодих фахівців.

Під час урочистостей Анатолій Васильович привітав присутніх із ювілейною датою і відкриттям лабораторії.

Вдячний усім причетним до цієї особливої події, в першу чергу – виробнику будівельних матеріалів Anserglob. Завдяки такій співпраці нас бачать, нам довіряють, до нас приходять. Відтепер працюємо за схемою: наш викладач, наш студент – ваш представник. Будь ласка, читайте нам лекції, проводьте семінари... Спільно ми працюємо на результат, і новостворена лабораторія – це великий успіх для всіх нас, – зазначив Анатолій Литвиненко.

Радий сьогодні бути у вас і загалом співпрацювати з вами, – сказав представник компанії-партнера Сергій Циба. – Будемо проводити лекції з використання матеріалів, представлених у цій лабораторії, та, відповідно, практичні заняття. Ми розраховуємо на довготривалі відносини з коледжем. Плануємо не зупинятися на досягнутому та розширювати наші робочі інтереси.

Після цього відбулося підписання меморандуму про співпрацю з TM «Anserglob», що стане початком нового етапу в історії відділення будівництва ГАФК СНАУ.

Маю сказати, що коледж рухається в правильному напрямку: те, що ви зараз робите, обов’язково дасть результат у вигляді успішних випускників. Вибрано правильний вектор, коли коледж співпрацює з виробничниками, які стають експертами освітнього процесу та радять, що варто додати або змінити в ньому, – звернувся до присутніх проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Сумського національного аграрного університету Валерій Жмайлов. – Лабораторія – це необхідна складова навчального процесу, де студенти можуть щось зробити власними руками. В перспективі молодий фахівець, закінчивши навчання в коледжі, де забезпечено такі якісні умови для здобуття освіти, буде висококваліфікованим спеціалістом. А гарний фахівець – це реклама коледжу.