Освітні можливості та професійні перспективи

22 листопада студенти випускної 41КІ групи спеціальності «Комп’ютерна інженерія» взяли участь у віртуальній гостьовій лекції на тему: «Сучасні ІТ-професії. Ким я можу бути в ІТ?».

Онлайн-захід організувала к.т.н, доцент, завідуюча кафедрою кібернетики та інформатики Сумського національного аграрного університету, Світлана Агаджанова. Зустрічі у такому форматі стають все більш популярними за сучасних умов. Завдяки засобам ZOOM-конференції доповідач і студенти мають можливість спілкуватися в режимі реального часу, перебуваючи у різних приміщеннях, містах або країнах.

Під час віртуальної лекції Світлана Володимирівна представила майбутнім фахівцям ґрунтовний аналіз за найбільш популярними на сьогодні ІТ-спеціальностями: бізнес-аналітик, дизайнер, програміст, інженер з якості, системний адміністратор, менеджер проектів тощо. Навела коротку характеристику, перелік вимог відповідно до посадових обов’язків і середній рівень заробітної плати згідно з офіційними даними сайту https://dou.ua. Крім цього, лектор розповіла, які спеціальності є затребуваними саме у нашому регіоні, та поділилася досвідом співпраці з сумськими ІТ-компаніями. До того ж завідуюча кафедри поінформувала випускників ГАФК щодо умов вступу та особливостей навчання у СНАУ за спеціальністю «Інформаційні системи й технології», відповіла на низку питань студентів, які стосувалися теми доповіді.

Загалом захід пройшов у позитивному руслі, був інформативним і містив актуальну на сьогодні профорієнтаційну складову. Сьогодні випускнику важливо орієнтуватися у питаннях продовження навчання та працевлаштування за фахом, тому такий формат зустрічей допомагає у вирішенні зазначених питань, – зазначає завідувачка відділення економіки та інформаційних технологій Олена Суровицька.