Гостьова лекція: черговий крок мотиваційного розвитку, роботи та навчання студентства

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулося відкриття навчального центру New Holland.

Співпраця безпосередньо з виробниками сільськогосподарської техніки є одним із найефективніших видів навчання. Наші студенти мають можливість не просто отримувати суху теорію, а разом із практикуючими професіоналами вивчати найсучаснішу техніку.

Під час урочистого відкриття навчального центру директор коледжу Анатолій Литвиненко привітав присутніх і подякував за співпрацю.

Сьогодні, в Міжнародний день студента, ми робимо непростий подарунок нашому студентству, мотивуючи його на навчання. І ця мотивація у вигляді сучасного трактора зайняла своє місце в нашому новому навчальному центрі. Свого часу нам запропонували: «Давайте пропрацюємо з New Holland», і ми не помилися з вибором партнера. Дякуємо за підтримку, можливість мати новітній агрегат у нашій лабораторії, двигуни, що передаються тощо. Це черговий крок мотиваційного розвитку, роботи та навчання нашого студентства, – зазначив Анатолій Васильович. – Саме це дає нам можливість навчити фахівця, який буде вже підготовлений до роботи.

Коли ще я вчився, то в нас не було такої можливості, як у вас, – звернувся до студентів керівник відділу маркетингу в Україні та Молдові компанії New Holland Олександр Суханов. – Коли в навчальному закладі є сучасний агрегат, а у керівництва - бажання вас мотивувати, то це сьогодні багато чого варте. На жаль, не всі такі активні. Є люди, які просто сидять і чекають, що їм хтось подарує краще майбутнє чи щось для них зробить. Реалії життя такі, що треба робити це все самим. Я вас вітаю з тим, що ви прийшли сюди, що у вас є такий наставник, що все так склалось у вашому житті, ну, а техніка буде. Залишайтеся здоровими та майте гарну мотивацію!

До того ж Олександр Суханов розповів про історію заснування та розвитку компанії.

Після цього вже в оновленій лабораторії «Трактори» розпочалася гостьова лекція на тему: «Налаштування та обслуговування трактора New Holland T6050 Elite». Співробітник фірми Віталій Каплюк ознайомив викладачів, студентів і представників фермерських господарств регіону з умовами роботи та керування трактором New Holland T6050 Elite, його елементами управління. Також звернув увагу учасників заходу на комфортність водійського місця (кермо, систему обігріву та кондиціонування); освітлення.

Другу половину дня присвятили практичній частині, у процесі якої працівник фірми Олександр Наконечний вже наочно продемонстрував роботу кожної складової частини.

Сучасний агробізнес неможливий без передових технологій, потужного та надійного обладнання. Для того, щоб постійно залишатися на хвилі інновацій, викладачам і студентам відділення необхідно постійно підвищувати свою компетенцію, адже технології не стоять на місці, – підсумував завідувач відділення агроінженерії Вячеслав Чалий.