Особливості навчального процесу в період карантину

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулося онлайн-засідання педагогічної ради.

Заступник директора з навчальної роботи Наталія Горох говорила про важливість діджиталізації освітнього процесу для підвищення якості підготовки фахівців у виші. Також Наталія Василівна розповіла про те, як саме проходить цей процес саме в нашому коледжі й ознайомила з результатами опитування викладачів щодо організації дистанційного навчання.

Після введення карантину ми поступово визначилися з кількома сервісами, роботу з якими взяли за основу. На той момент більшість педагогів уже опанували Google Класи, змогли швидко перейти до онлайн-навчання, допомагали колегам ознайомитися з роботою сервісів тощо, – зазначила Наталія Горох. – Усе дуже швидко оновлюється, тому увагу звертаємо на загальні алгоритми роботи, розвиваємо навички навчання протягом життя.

Заступник директора з виховної роботи Денис Овсянко звернув увагу на психолого-педагогічну адаптацію студентів першого курсу та заплановані заходи, що їй сприятимуть. В обговоренні цього питання взяла участь психолог навчального закладу Ірина Марченко. Під час виступу Ірини Владиславівни мова йшла про анкетування першокурсників для з’ясування мотивації вступу, вивчення мікроклімату в групі, а також проблем і складнощів, що виникають під час навчання та проживання в гуртожитку тощо.

Про стратегію розвитку відділення електроенергетики на 2022-2025 роки йшлося в доповідях завідувача відділення Василя Литвиненка та голови циклової комісії електротехнічних дисциплін Олексія Ткачова. Вони повідомили про основні завдання та напрямки роботи; фактори, що спрятимуть розвитку; перспективи модернізації матеріально-технічної бази та міжнародної співпраці.

Розуміємо, що для того, щоб працювати на перспективу й бути успішними, викладацький склад відділення має постійно навчатися та самовдосконалюватися. Останні зміни в підходах до реалізації підвищення кваліфікації значно розширили коло можливостей розвитку та педагогічного вдосконалення, – підсумував Олексій Олександрович.

Завідувач навчально-методичним кабінетом Ірина Хлонь запропонувала затвердити результати підвищення кваліфікації педагогічних працівників з 16.09.2021 по 12.11.2021.

У підсумку засідання учасники педагогічної ради ухвалили відповідні проекти рішень.