Міжнародний проект: переймали досвід німецьких фахівців

Викладачі ГАФК СНАУ взяли участь у фаховій інформаційній поїздці до Німеччини, що відбулася в рамках українсько-німецького проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України».

Протягом тижня завідувач відділення електроенергетики Василь Литвиненко й викладачі Ольга Фурса та Дмитро Середа разом із представниками інших пілотних коледжів переймали досвід німецьких експертів. Насамперед на базі університету економіки та навколишнього середовища Нюртінген-Гаіслинген ознайомилися з програмою поїздки.

У перший день відвідали виробничі цехи фірми Ляйтенбергер в м. Кірхентеллінсфурт, що спеціалізується на виробництві та реалізації приладів для тестування транспортних засобів. Також побували на підприємстві молочного скотарства Кюммель в м. Есслінген, де проходять практику українські студенти.

Наступного дня вирушили до підприємства Баден-Вюртемберге в м. Есслінген, що займається управлінням електричними мережами, газовими розподільчими пунктами та водопостачанням. Зустрілися з українськими студентами в школі DEULA в м. Кірххайм унтер Тек. Ознайомилися з освітнім центром підготовки робітників-енергетиків і навчальними класами. Вивчили практичне застосування мережної інтеграції та електромобільності тощо. Варто зазначити, що консалтингова служба АКІ визначила кращі студенські практики, серед яких були й практики студентів Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ.

Третій день розпочався з відвідин енергетичного кооперативу в м. Гуссенштад, де українські викладачі спостерігали за роботою біогазової установки. Після цього вивчали досвід Німеччини у впровадженні фотогальванічних енергетичних установок на прикладі міста Плохінген.

Четвертий день був присвячений культурній програмі, зокрема, екскурсії до музею Мерседес-Бенц.