Заняття на виробництві: пізнавально-інформативне навчання

Викладач спецдисциплін Іван Степченко провів для 21ПБ та 21Б груп заняття на виробництві в ТОВ «Новбуд».

На той час будівельна бригада цього підприємства працювала в центрі нашого міста: розширювала дорожнє полотно для місць паркування автомобілів та укладала тротуарну плитку після виконання всіх підготовчих робіт.

Студенти побачили багато цікавого та корисного: організацію робочих місць, безпосередньо технологічний процес, необхідне для нього обладнання. Також майбутні будівельники отримали вичерпну інформацію про матеріали, які використовуються для виконання робіт. При цьому молоді люди неабияк зацікавилися виробничим процесом.

Такі заняття допомагають студентам опанувати аспекти своєї майбутньої спеціальності ще в стінах навчального закладу, – зазначає Іван Федорович. – Органічне поєднання теорії з практикою, з сучасним виробництвом важливе для майбутніх фахівців будівельників, бо дає можливість покращити засвоєння матеріалу та закріпити знання, отримані за час лекційних годин.

Проведення заняття стало можливим завдяки попереднім домовленостям завідувача відділення будівництва Лілії Гриценко та директора товариства «Новбуд» Олександра Негрія – колишні випускники ГАФК СНАУ, як ніхто інший, розуміють роль занять на виробництві.