Стажування на базі Групи компаній «Глобино»

Із 5 по 8 жовтня 2021 року завідувач відділення електроенергетики Василь Литвиненко та викладач спеціальних дисциплін Віктор Маслов підвищували свою кваліфікацію щодо інноваційних підходів до ведення тваринництва.

Представники ГАФК СНАУ разом із колегами з інших навчальних закладів ознайомилися з технологіями виробництва, базою практичної підготовки студентів, умовами їх роботи, проживання, харчування та правилами біобезпеки в господарстві. Чимало часу приділили спілкуванню зі спеціалістами, керівниками середньої ланки та робітниками господарства.

Серед іншого мова йшла про потоково-цехову організацію виробництва свинини, організацію біологічної безпеки на підприємстві, аналіз основних показників ферм, стандартизацію всіх технологічних процесів на виробництві, оперативну зміну раціону через коливання цін інгредієнтів на ринку.

- Такі заходи – справжня цінність для викладачів аграрних навчальних закладів, – вважає Василь Васильович. – Практичне ознайомлення з системою роботи того чи іншого виробника, можливість подивитися на процес зсередини дозволяє переформатувати навчальні плани з урахуванням тих реалій, в яких працюватимуть студенти. А отже – дає змогу полегшити період адаптації на новому робочому місці.