Ефективне навчання

На відділенні будівництва в рамках проведення реконструкції лабораторії будівельних матеріалів студенти 21Б та 21ПБ груп відвідали заняття на виробництві.

Разом із викладачами: Іваном Степченком і Віталієм Бірюком майбутні будівельники спостерігали за виконання робіт і брали участь в оцінці стану будівельних конструкцій та виконанні технологічних процесів. Під час демонтажу перегородок, підлог, вікон та інших будівельних елементів молоді люди проводили огляд прихованих несучих та огороджуючих будівельних конструкцій, зробили аналіз їх фізичного та морального зносу, а також проаналізували стан будівлі в цілому.

Під керівництвом майстра виробничого навчання Віктора Тіцина деякі студенти брали безпосередню активну участь у влаштуванні фундаментів і перегородок. Крім цього, вони спостерігали весь цикл робіт із заміни зношених дерев’яних віконних полотен на сучасні високоефективні металопластикові конструкції (демонтаж старих, підготовка й установка нових).

Як показує досвід, заняття на виробництві є досить ефективною формою проведення освітнього процесу, адже воно є закріпленням теоретичних знань і дозволяє студентам отримати практичні навички, – зазначає завідувачка відділення будівництва Лілія Гриценко.