Охорона праці на виробництві

Викладач спецдисциплін відділення електроенергетики АПВ інституту Олексій Ткачов у 21ПЕ групі провів відкрите заняття з дисципліни «Основи охорони праці» на тему: «Основи виробничої безпеки. Електробезпека»

Перша частина заняття відбулася в навчальній аудиторії інституту, де викладач звернув увагу студентів на класифікацію приміщень за ступенем небезпеки ураження, причини електротравм, безпечну експлуатацію електроустановок тощо. Також провів інструктаж із БЖД для правильного поводження молодих людей під час проведення другої частини заняття на базі філії «Глухівський РЕМ» ПАТ «Сумиобленерго».

Інженер електротехнічної лабораторії підприємства Андрій Бирін ознайомив з електрозахисними засобами, зокрема діелектричними ботами та сучасними приладами для вимірювання опору ізоляції. Андрій Миколайович показав на прикладі як працювати з діелектричними рукавицями та вказівниками напруги.

Заняття відвідали голова циклової комісії електротехнічних дисциплін Віктор Маслов, методист інституту Ольга Буркало та молоді викладачі школи педмайстерності.