Проголосували за сталий розвиток коледжу

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулися загальні збори трудового колективу, на порядку денному якого було одне питання – надання згоди трудового колективу на призначення директора навчального закладу.

До президії увійшли ректор Сумського національного аграрного університету, доктор сільськогосподарських наук, академік національної Академії аграрних наук України Володимир Ладика та голова профспілки коледжу В’ячеслав Колесник.

Голова конкурсної комісії СНАУ, перший проректор, доктор юридичних наук Микола Курило зосередив увагу присутніх на основних нормативно-правових засадах процедури відповідно до чинного законодавства, згідно з яким керівник університету визначається з кандидатурою на посаду директора структурного підрозділу та виносить пропозицію на розгляд колективу. Разом із цим, віддаючи данину демократичним засадам, Володимир Ладика вирішив оголосити конкурс на посаду директора ГАФК СНАУ. Заяву для участі з пакетом документів, який повністю відповідає заявленим вимогам, подав лише діючий керівник вишу. Тож, ректор СНАУ виніс пропозицію призначити директором ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж Сумського НАУ» Анатолія Литвиненка.

У свою чергу Анатолій Васильович представив власну програму розвитку вишу на найближчі 5 років, звернувши увагу на стратегічні напрямки діяльності: забезпечення якісної підготовки фахівців, здійснення повноцінного прийому, організацію роботи з обдарованими студентами, ліцензування й акредитацію освітньо-професійних програм, практичну підготовку студентів на провідних підприємствах України та світу, виховну та методичну роботу, міжнародну співпрацю, фінансову й адміністративно-господарську діяльність, роботу студентського самоврядування, іміджевих заходах, співпраці з університетом тощо.

Відповідно до подання ректора, присутній колектив шляхом відкритого голосування надав згоду призначити на посаду директора коледжу Анатолія Литвиненка.

Нині переважна більшість проектів і програм, які є в Україні та світі, передбачають сталий розвиток. Сьогодні ви проголосували не просто за Анатолія Васильовича, а за сталий розвиток коледжу, – підкреслив Володимир Ладика. – Директору бажаю зміцнювати свої керівні позиції, а колективу – згуртуватися навколо нього.

Також Володимир Іванович зазначив, що в нинішніх умовах закладу необхідно чітко та вчасно реагувати на світові зміни й відповідно до них відкривати нові спеціальності, розвивати зв’язок із бізнесом тощо.

Анатолій Литвиненко подякував колективу та керівництву університету за вкотре виявлену довіру.

Насамкінець ректор СНАУ вручив подяки з нагоди 30-ї річниці Незалежності України студенту коледжу Кирилу Туману, завідувачці заочного відділення Світлані Самофаловій та викладачам: Івану Поцелуєву й Оксані Вілковій.