Вони – це наша віра у майбутнє, і їм під силу змінювати світ…

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі Сумського НАУ відбувся випуск молодих спеціалістів денної форми навчання.

Шановна наша родино, сьогодні в нашому навчальному закладі відбувається надзвичайно важлива подія: напередодні Дня Конституції України ми даруємо державі такий особливий подарунок – наших висококваліфікованих випускників, – звернувся до присутніх в.о. директора коледжу Анатолій Литвиненко. – Протягом терміну навчання кожен, як міг, себе реалізовував, а ми надавали таку можливість – створили всі належні умови, щоб ви були тими, хто будуватиме свою кар’єру. Приємно, що зараз наші випускники працюють в успішних компаніях, на підприємствах і демонструють свою цінність. Також від щирого серця подякуйте своїм батькам за те, що вони допомагають вам, дають знання, разом із нами будуючи ваше майбутнє. Крокуймо разом! Крокуймо вперед! Будуймо себе!

Анатолій Васильович вручив грамоти за значний внесок у розвиток студентського самоврядування, дипломи з відзнакою та медалі «відмінник навчання» Даниїлу Бабичу (41АІ) та Яні Харченко (41АГ). Наказом директора Яна занесена до книги пошани коледжу.

Окрім попередньо згаданих, дипломи з відзнакою та медалі отримали Анастасія Стеценко (41КІ), Богдан Глуханич (41КІ), Оксана Сорока (21ФБП), Катерина Кравченко (31Ф) і Сніжана Кушнєрова (31ПЕ).

Ці студенти заклали капсулу часу, яку мають відкрити у 2041 році. У герметичний бокс поклали останній випуск газети «Студентський меридіан», студентський квиток і лист до нащадків. Крім цього, в капсулі знаходиться флешка з відео-привітанням від студентів, що містить побажання та настанови майбутньому поколінню від цьогорічних випускників.

Дипломи з відзнакою також отримали Настасія Жарик (21ББП), Руслан Золотарьов (21ББП), Тарас Шпигунов (21ББП), Юлія Самоха (21ФБП), Олексій Протасенко (31ПЕ), Альона Євтушенко (41Е), Андрій Курок (41Е), Олена Черненко (41АГ) Родіон Кулик (41АГ) Анна Нахабич (41АГ), Каріна Мірошніченко (41АГ), Іван Гончаров (42АІ), Катерина Кравченко (31Ф/БО), Анастасія Піддубна, Юлія Полякова (31Ф/БО), Ангеліна Самойленко (31Ф/БО), Марія Панченко (31Ф/БО), Олександр Єременко (41КІ), Денис Крот (31ПБ).

За активну участь у спортивному житті вишу були нагороджені Настасія Жарик, Марія Панченко, Сніжана Кушнєрова, Оксана Сорока, Юлія Самоха, Іван Грондовський, Артем Медвідь, Владислав Михайленко, Сергій Сидорчук.

Також за значний внесок у розвиток студентського самоврядування грамоти отримали наші активісти: Олександра Картава, Каріна Мірошніченко, Іван Гончаров, Владислав Рожченко, Жанна Бузинна, Олександр Матюхін й Альона Євтушенко.

Від імені всіх кураторів випускних груп із найкращими побажаннями до студентів звернувся куратор 41АІ групи Олександр Бірюк:

Дорогі наші випускники, ви пройшли надзвичайно важливий етап і сьогодні символічно прощаєтеся з безтурботним життям. Попереду на вас чекає самостійний шлях, підкорення нових вершин, побудова сім’ї. Ми віримо, що ви достойно пройдете його. Ви – майбутнє нашої країни! Тому бажаю вам побільше оптимізму, натхнення та наполегливості. Не забувайте про своїх одногрупників і викладачів. Легкої долі та прекрасного майбутнього.

Під пісню у виконанні Альони Євтушенко випускники станцювали прощальний вальс.

За віковими традиціями студенти-бакалаври переклали китицю конфедератки справа наліво.

До молодих людей звернулася мама випускника 41КІ групи Лариса Шакотько:

Позаду вже заліки й іспити, веселе безтурботне студентське життя, і ось нарешті перед нами вже стоять дипломовані фахівці своєї галузі. Нехай цей документ про освіту стане вашим щасливим лотерейним квитком. Бажаю швидкого працевлаштування та фінансового благополуччя. Ви вже дорослі люди, але ніколи не забувайте дзвонити своїм батькам, бо ми працюємо, як оті банкомати 24/7 – не завжди гроші видаємо, але вашого дзвіночка чекаємо щохвилини.

Пані Лариса щиро подякувала всім викладачам, які в цей складний час пандемії коронавірусу змогли донести дітям знання через екрани моніторів; педагогічному колективу, який підготував студентів до здачі ЗНО; всім кураторам, які несли за них відповідальність і допомагали протягом чотирьох років.

Слово від випускників надали активному учаснику студентської самодіяльності Олександру Матюхіну:

Сьогодні заклали капсулу часу, до якої увійшла маленька частинка життя тих людей, які вчилися в наш час. Капсулу відкриють через 20 років. Але найголовніша капсула – наше серце та душа, які несуть у собі різні емоції (було страшно, весело, хвилююче). Нас оточували різні люди – люди, які стали нам батьками. Хочу подякувати – навіть не за знання, а за те, що ви були нашими наставниками та друзями. Спочатку ми вас не розуміли, але пройшов час, і ми вже трохи по-іншому все усвідомили та втямили, що кожен викладач давав не лише особливі знання, а й залишав нам частинку своєї душі. Нашим головним завданням було прийняти все це.

До того ж Саша подякував усім – від керуючих практиками до тітки Галі (двірника): директору Анатолію Литвиненку, завідувачу відділення будівництва Вірі Хлонь, викладачам, обслуговуючому персоналу тощо. На згадку юнак подарував пісню.

Завершилися урочистості фотосесією.