Підсумки навчального року: розвиток попри все

У ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж СНАУ» відбулося засідання педагогічної ради.

Передусім директор навчального закладу Анатолій Литвиненко привітав призерів конкурсу педагогічної майстерності «Оскар-2021». Анатолій Васильович вручив дипломи викладачам: Ірині Хлонь (І місце), Ларисі Володько (І місце) та Марині Нижник (3 місце).

Заступник директора з навчальної роботи Наталія Горох доповіла про організоване закінчення 2020-2021 навчального року та підготовку до роботи в 2021-2022 н. р. Наталія Василівна зазначила, що нинішній навчальний рік був насичений різними знаковими подіями: проведення наукової та студентської конференцій; участь у роботі онлайн-семінарів міжнародного проекту; співпраця з компаніями-виробниками сільгосптехніки; здійснення реорганізації навчального закладу тощо. Детальніше зупинилася на особливостях завершення поточного навчального року.

Зі співдоповіддю виступив заступник директора з адміністративно-господарської роботи Михайло Кліндух. Він розповів про те, що вже було зроблено у виші протягом року та що заплановано на літній час і наступний рік. Зокрема, говорив про косметичний ремонт фасадів корпусів і лабораторій; утеплення будівель і споруд; реалізацію програми «Гуртожиток – наш дім» (капітальний ремонт однієї кухонної кімнати в кожному гуртожитку зі встановленням необхідного обладнання); роботи з обслуговування та чистки котлів тощо.

Шановні колеги, ми з вами працюємо в особливий час, проте це не привід зупинятися на досягнутому. Світова пандемія, стрімкі реформи в галузі освіти змушують переформатовуватися на ходу. Наше завдання – вчасно зорієнтуватися та крок за кроком рухатися вперед, забезпечуючи наших студентів якісною освітою, а державу – професійними фахівцями,
– наголосив Анатолій Литвиненко.

Про роботу педагогічного колективу коледжу із забезпечення повноцінного прийому у 2021 році мова йшла у виступі відповідального секретаря приймальної комісії Оксани Вілкової. Оксана Григорівна звернула увагу на особливості вступної кампанії-2021.

Методист ГАФК СНАУ Олександр Гладушка виніс пропозицію затвердити нормативну документацію, що регламентує організацію освітнього процесу. Завідуюча навчально-методичним кабінетом Ірина Хлонь озвучила інформацію про видачу свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти студентам ІІ-х курсів, які навчаються за програмою профільної середньої освіти.

Протягом засідання педагогічної ради ухвалили відповідні проекти рішень.