До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища

Директор регіонального ландшафтного парку «Сеймський» Марія Коняєва провела тематичну виховну годину для студентів 11КІ, 11АІ, 11АГ та 21АГ груп ВСП «ГАФК СНАУ».

Під час заходу мова йшла про навколишнє середовище; чинники, які негативно на нього впливають; заходи, спрямовані на збереження ресурсів; проблему глобального потепління; потребу в мінімізації забруднення атмосфери тощо.

Марія Миколаївна розповіла про ландшафтний парк «Сеймський», яблуні-колонії на Кролевеччині та зубрів на Конотопщині. Говорила про вплив короїда на лісові насадженя, способи боротьби з ним; наслідки бракон’єрства для збереження видів.

Крім цього, лектор продемонструвала фотографії, що відображають негативний вплив людства на довкілля. Закликала кожного зробити свій хоча б мінімальний внесок у захист і збереження навколишнього середовища задля себе та своїх майбутніх дітей.

Наостанок Марія Коняєва подарувала книжки «Сеймський. Регіональний ландшафтний парк» й атлас-довідник «Природно-заповідний фонд Сумської області».