Перший досвід спілкування з науковцями з Європи та Азії одночасно

20 та 21 травня викладач відділення електроенергетики Віталій Шельпяков брав участь у ХХІІ Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції «Відновлювальна енергетика та енергоефективність у ХХІ столітті», присвяченій 30-річчю Незалежності України.

Захід організували Інститут відновлювальної енергетики НАН України, КПІ ім. Ігоря Сікорського, Мала академія наук України, Представництво польської академії наук в м. Київ і Варшавська політехніка.

Віталій Шельпяков представив доповідь «Енергоефективність мережевої технології LORAWAN в інфраструктурі сучасного міста» та поділився своїм баченням застосування промислового зв'язку для автоматизації таких сфер Smart City, як транспортна, логістична, сільськогосподарська, житлова тощо.

Учасники конференції: науковці та спеціалісти електричних і суміжних галузей з України, Польщі, Німеччини, Норвегії, Казахстану, Узбекистану розглядали питання стану та перспектив розвитку відновлювальної та водневої енергетики в Україні, альтернативних джерел енергетики, руху України до єдиної енергосистеми Європи. Крім цього, обмінялися досвідом із реалізації та моделювання роботи електричних механізмів та електростанцій. Дискутували щодо інженерних, технічних, економічних та екологічних питань, стану енергетики України, наддорогого "зеленого тарифу" та тенденцій на його зниження.