Дуальна освіта очима лідерів аграрної освіти

20 травня методист ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж СНАУ» Олександр Гладушка та студент 31ПЕ групи Олександр Рубан стали учасниками дискусійної панелі, що проходила в рамках ХХІІ зльоту лідерів аграрної освіти.

Під час виступу Олександр Федорович розповів про дуальну форму здобуття освіти з досвіду ГАФК СНАУ, її переваги порівняно з традиційною системою. Зокрема, він говорив про конкурентоздатність студентів, швидку адаптацію до вимог ринку праці, інновації в навчальному процесі, альтернативні форми практичної підготовки тощо. Звернув увагу на алгоритм навчання за дуальною формою: формування бази студентів, відбір підприємців-партнерів, укладання тристоронніх договорів, призначення координатора від вишу, коригування індивідуального плану студента, а також моніторинг, дистанційний супровід та оцінювання здобувачів освіти, які навчаються на робочих місцях.

Третьокурсник-електрик Олександр Рубан поділився враженнями від здобуття освіти за дуальною формою на базі ТОВ «Глобинський свинокомплекс», працюючи помічником техніка-електрика. До обов’язків юнака входило обслуговування електродвигунів вентиляторів та апаратів, перевірка готовності вентиляційної системи, монтаж освітлення тощо.

Інші учасники дискусійної панелі також розповідали про досвід впровадження дуальної освіти у вишах, де працюють і навчаються.