Захистилися на «відмінно»

У ГАТІ СНАУ пройшла навчальна практика з організації виробництва для студентів спеціальності «Менеджмент» відділення економіки та інформаційних технологій.

Під час практики студентки 31М групи створювали бізнесплани на обрані самостійно теми: Сніжана Гончаренко – вівчарство; Аліна Малафієнко –перукарня «Престиж»; Ольга Володько – «Весела ферма» (козівництво); Тетяна Грищенко – організація виробництва продукції кролівництва; Юлія Попова – бджільництво; Юліана Голуб – масажний салон «Euro-relax»; Анастасія Лещик – створення кафе; Катерина Максименко – кафе «Коли я їм». Керівник практики – Наталія Маринченко.

Вивчивши історію успіху відомих у світі підприємців: Білла Гейтса, Волта Діснея, Леві Стросса, Соічіро Хонди, Роберта Кійосакі, Зіга Зіглара, Майка Белла, Уоррена Баффета й інших, студенти розпочали планувати організаційну діяльність власної справи. Майбутні менеджери проаналізували плюси та мінуси форм зайнятості: робота за наймом, фріланс і підприємництво; звернули увагу на види реклами та рекламні трюки, фінансові піраміди, права споживачів тощо. Наводили приклади, де краще зберігати гроші. Також пройшли партнерські курси з фінансової грамотності в Національній онлайн-школі для підприємців і за допомогою перегляду освітніх серіалів та виконання тестів: «Почати бізнес. Креативна індустрія»; «Фінансова грамотність для підприємців»; «Все про блокчейн, біткоїн та криптовалюти» отримали електронні сертифікати.

Крім цього, ознайомилися з сайтом «Цифрова держава»: складниками, проектами, послугами. Дізналися, як отримати бізнес-послуги та зареєструватися як фізична особа підприємець.

На занятті завідувач відділення економіки та інформаційних технологій Олена Суровицька привітала студентів за високі досягнення. Подальші плани обговорили за чаюванням.