Студент ГАТІ СНАУ «відновлює» Троїцький собор

Артем Кручик (11ББп) освоїв ЗD-технологію проектування і зараз працює над моделлю глухівського Троїцького собору, що був зруйнований у 1962 році.

Узятися за такий проект майбутньому будівельнику запропонував Євген Тіщенко, генеральний директор ТОВ «Еталон часу», де працював наш студент. Для роботи він використовує архівні світлини та креслення з фондів Національного заповіднику «Глухів».

Програма, яку спочатку застосовував Артем, давала можливість створювати модель лише в 2D-вимірі. Коли ж на відділенні будівництва ГАТІ СНАУ почали вивчати та використовувати новітні програми з технологією 3D-моделювання, юнак вирішив застосувати їх та створити зовнішню об’ємну модель собору.

Паралельно Артем почав працювати над ЗD-макетом студентського містечка альма-матер. Сподіваємося, що через якийсь час він стане родзинкою сайту навчального закладу.

Зазначимо, вступ на спеціальність «Будівництво та цивільна інженерія» – не спонтанне рішення талановитого студента. Хлопець зі школи обожнював креслення, тому й вирішив хобі поєднати з навчанням, стати фахівцем будівельної справи. Поява новітніх спеціалізованих програм на відділенні будівництва зробила мрію Артема на крок ближчою.