На шляху до правильних рішень

Представники харківської ІТ-компанії NIX Solutions організували просвітницьку конференцію для студентів 3 та 4 курсів спеціальності «Комп’ютерна інженерія».

Випускники цієї спеціальності мають великій вибір після завершення навчання в коледжі. Вони можуть працевлаштуватися або продовжити навчання, розпочати власний бізнес або піти на фріланс. Проте переважна більшість прагне поглиблювати свої знання та знайти їм належне застосування на першому робочому місці, – зазначає завідувачка відділення економіки та інформаційних технологій Олена Суровицька.

Менеджер освітнього центру Христина Сирота розповіла про історію виникнення компанії, її становлення та розвиток, сучасну діяльність і досягнення. Ознайомила студентів з особливостями навчання на курсах NIX Solutions; технологіями, які опановують студенти; специфікою складання підсумкових тестів і проходження співбесід для подальшого працевлаштування.

Особливу увагу слухачі звернули на інформацію Христини Валеріївни щодо внутрішнього розпорядку життя компанії, графіку роботи, взаємодії між відділами, можливого кар’єрного зростання розробника-програміста в її межах. Також студентів зацікавили можливість проходження практики в NIX Solutions, тривалість курсів навчання, вимоги до знань іноземних мов, рівень заробітної плати програмістів, наявні вакансії тощо.

Загалом презентація та спілкування пройшли на позитивній хвилі. Озвучена інформація була цікавою учасникам конференції. У подальшому плануємо продовжити знайомство з NIX Solutions не лише в дистанційному режимі, адже питання співпраці, навчання та працевлаштування актуальні для обох сторін, – підсумувала Олена Суровицька.