Покращуємо навички ефективного спілкування

У рамках проведення «Тижня психології» психолог інституту Ірина Марченко провела заняття зі студентами першого курсу «Цінність спілкування в досягненні успіху».

Захід проходив для покращення навичок ефективного спілкування, формування вміння розуміти людей, уникнення непорозумінь та суперечливих ситуацій.

Однією з умов успішності є вміння правильного, ефективного спілкування. Нам необхідно бути комунікабельними, знаходити підхід до кожної людини, бо всі різні, зі своїм характером, темпераментом, інтересами, цінностями, – стверджує Ірина Владиславівна.

Під час заняття мова йшла про значення спілкування в житті. Студенти говорили різними способами та визначали, в якому випадку відчувають себе комфортніше. Також розглядали й обговорювали різні життєві ситуації. Насамкінець виокремили правила ефективного спілкування та зробили висновок, що для досягнення певних результатів важливо налагоджувати взаємодію з іншими, вміти не тільки гарно говорити, слухати, а й чути співрозмовника.

Хто готовий працювати над собою, ставити мету та крок за кроком досягати її, вдосконалювати навички спілкування з людьми – той отримує визнання, успіх і задоволення від того чим займається, – зазначила психолог.