Міжнародний проект: про доїльні установки та догляд за ними

Викладачі відділення агроінженерії ГАТІ СНАУ: Євгеній Авраменко, Олександр Бірюк й Олександр Гапич беруть участь у дводенному онлайн-семінарі «Обслуговування доїльного обладнання».

Захід проходить у рамках німецько-українського проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України».

У перший день семінару німецький експерт, доктор Дірк Гьомберг говорив про методи й достовірність автоматичної діагностики молока на доїльних установках, здійснення контролю якості продукту та здоров’я вим’я в системах автоматичного доїння. Звернув увагу на основні положення процедури оцінювання доїльного обладнання, параметри для оцінки надійності автоматичної діагностики молока, хіміко-фізичні основи аналізу його електропровідності тощо.

Крім цього, учасники ознайомилися з дослідженнями щодо визначення підвищеної кількості соматичних клітин за допомогою аналізу електропровідності; комбінованими методами автоматичної діагностики клінічних захворювань вим’я у довгостроковому практичному тесті; специфікою оцінки автоматичних методів діагностики молока.

Також піч час заходу мова йшла про техніку для чищення доїльних установок, наслідки недостатнього очищення всередині них, вплив цього обладнання на якість молока та переваги й недоліки стандартних методів очищення.

Далі працювали у форматі «питання/відповіді».