Новий рівень фінансової грамотності

Студенти 11ФБп групи ГАТІ СНАУ отримали електронні сертифікати від Міністерства цифрової трансформації України.

У рамках практики майбутні фінансисти пройшли навчання на Національній онлайн-платформі з цифрової грамотності. Таку методику було використано вперше, проте це не завадило бакалаврам продемонструвати високий рівень засвоєння знань.

З теми «Цифрові фінанси. Все про блокчейн, біткоїн і криптовалюти» Катерина Кривець здобула перше місце, Юлія Тутук – друге, Валерія Коршок – третє.

Із теми "Фінансова грамотність для підприємців" кращою стала Катерина Дудко.

Отримати сертифікат насправді важко, – зазначає керівник практики Наталія Маринченко. – З власного досвіду скажу, що кожна тема потребує ґрунтовного вивчення та систематизації знань. Інформація, викладена авторами курсів, дуже цікава, сучасна, корисна тут і зараз. Під час навчання отримуєш професійні поради та відповіді на найпопулярніші запитання про блокчейн і криптовалюти від експертів. Можна навчитися основам бізнес-фінансів, розумінню важливих показників діяльності бізнесу; зрозуміти, кому та для чого вони потрібні, як на старті бізнес-проєкту порахувати його прибутковість і скласти необхідні розрахунки для подальшого спілкування з інвесторами або банками тощо. По суті, сертифікати, отримані нашими студентами, не просто засвідчують успішне проходження ними комплексного базового курсу з тієї чи іншої теми, а є показником того, що ГАТІ СНАУ здатен готувати фахівців, які мають високий рівень фінансової грамотності. Я вдячна всім студентам, які взяли участь у нашому експерименті – вже сам цей крок заслуговує на повагу.

Посилання на вхід у національну платформу з цифрової грамотності: https://osvita.diia.gov.ua/profile