Успіхи у викладанні – успіхи в навчанні

Викладачі ГАТІ СНАУ беруть участь в практичному онлайн-семінарі "Методичний тренінг з посилення спеціальних навичок викладання для викладачів аграрних ЗФПО".

Захід проходить у рамках німецько-українського проекту "Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України" (FABU) та триватиме три дні.

Перший день тренінгу завідувач відділення агроінженерії Вячеслав Чалий, голова циклової комісії агроінженерних дисциплін Євген Авраменко, голова циклової комісії електротехнічних дисциплін Олексій Ткачов, викладач Наталія Гончарова та колеги з інших аграрних коледжів розпочали з лекції «Вступ до тренінгу методів навчання». Під час нього мова йшла про розповсюджені проблеми в навчальних закладах, перспективи вивчення методів, складові тренінгу, аналіз навчання, збір і систематизацію інформації та їх методи, планування роботи.

Крім цього, говорили про спіралі тренінгу – багатоступеневі робочі й інтерактивні процеси для активізації певних методичних підходів, їх базову структуру, а також складові розвитку компетентності тощо. До того ж педагоги проходили опитування щодо рівня знань студентів вишу, в якому викладають.

Другу половину заняття традиційно присвятили практичному закріпленню теоретичного матеріалу.