Першокурсники та школярі – пліч-о-пліч

У Глухівському агротехнічному інституті відбувся День відкритих дверей відділення електроенергетики за участі студентів-першокурсників відділення, а також майбутніх абітурієнтів – дев’ятикласників Глухівської НВК №4.

Захід пройшов у форматі цікавої квест-гри, під час якої учасники відвідували кабінети та лабораторії відділення й виконували різноманітні завдання: збирали електричні схеми, підключали освітлювальні пристрої, працювали з електроконструктором, запускали генератор, розбиралися із характеристиками компонентів схем електроніки тощо.

Викладачі, які супроводжували команди учасників, розповідали теперішнім і майбутнім студентам про особливості професії енергетика, підкреслюючи її важливість. Окрім виконання завдань, школярі змогли ознайомитися з матеріально-технічною базою відділення, оглянути сучасні зразки електрообладнання та вимірювальних пристроїв, що були придбані в рамках реалізації німецько-українського проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України».

На завершення заходу відбулося підбиття підсумків квест-гри та нагородження команд-учасниць. Завідувач відділення електроенергетики Василь Литвиненко, звертаючись до студентів, закликав їх старанно навчатися й отримувати якісні знання, бо саме вони є запорукою успіху в майбутньому. А присутні на заході учні ЗОШ №4 отримали інформаційні матеріали про відділення електроенергетики.