Навчання, що рятують життя

За ініціативи Сумського національного аграрного університету в Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака СНАУ відбулися протипожежні тренування.

Навчання проходили під керівництвом директора навчального закладу Анатолія Литвиненка за присутності начальника відділу охорони праці СНАУ Михайла Яковчука та його колеги, фахівця з питань цивільного захисту Ігоря Головача.

Імітація пожежі відбулася в 12-му кабінеті корпусу №2. Насамперед керівник вишу в екстреному режимі зателефонував заступнику з адміністративно-господарської роботи, який у свою чергу дав розпорядження коменданту подати сигнал (1 довгий і 3 коротких дзвінка) на евакуацію. Після чого навчальний корпус №2 було знеструмлено. Студенти та співробітники оперативно залишили кабінети. Щоб уникнути паніки й тисняви, робітники комендантської служби та члени добровільної пожежної дружини направляли працівників та здобувачів освіти до трьох пожежних виходів. Як тільки учасники тренувань вийшли на безпечну відстань і було перевірено всі приміщення корпусу на наявність людей, подали команду про завершення навчань.

Під час підбиття підсумків співробітники СНАУ зазначили, що колектив діяв організовано та злагоджено і згідно з критеріями оцінки протипожежного тренування цивільного захисту виставили оцінку «відмінно». У процесі тренування перевірили швидкість реагування керівного, командно-начальницького складу, протипожежних ланок, персоналу та студентства на надзвичайну ситуацію.

Ми й надалі плануємо проводити такі навчання в інших приміщеннях інституту відповідно до графіку тренувань для відпрацювання дій співробітників і здобувачів освіти в надзвичайних ситуаціях,
– зазначив директор ГАТІ Анатолій Литвиненко.