Не потони в інформаційному дощі

Викладач інформатики Світлана Колесник провела для студентів 11КІ групи захід із медіаграмотності.

Це заняття стало підсумком тижня педагогічної майстерності викладачів циклової комісії комп’ютерних дисциплін та інженерної графіки.

Студентів ознайомили з найрозповсюдженішими видами маніпуляцій і пропаганди; навчили використовувати базові інструменти перевірки інформації та критичного мислення; пояснили, як не стати жертвами маніпуляцій, що ведуть до паніки, ненависті та різних страхів.

Для практичного закріплення матеріалу майбутні комп’ютерники взяли участь у квест-грі «Медіаграмотна місія». Вона допомогла студентам навчитися розрізняти фейки онлайн і боротися з пропагандою.

Роль медіа в суспільному житті, а, отже, і в освіті, постійно зростає. Вони становлять головне джерело інформації про світ, що нас оточує, створюють еталони сучасної культури, формують уподобання й переконання. Їх популярність супроводжує неослабна критика, оскільки медіа часто перекручують реальність, надмірно експонують сцени насильства, жорстокості, не відображаючи при цьому способи профілактики негативних явищ, – зазначила Світлана Анатоліївна.