На часі – застосування новітніх розробок

Викладачі ГАТІ СНАУ взяли участь в онлайн-семінарі «Широтно-імпульсне обприскування – новітня технологія захисту рослин», організованому KUHN-Ukraine.

Представники компаній KUHN, Lechler та Syngenta розповіли про переваги застосування новітніх технологічних розробок.

Під час заходу завідувач відділення агроінженерії Вячеслав Чалий, голова циклової комісії агроінженерних дисциплін Євгеній Авраменко та викладачі: Віктор Сашньов, Сергій Сашньов і Сергій Горох разом із колегами з інших регіонів ознайомилися з системою AUTOSPRAY від KUHN. Дізналися, як можна підтримувати стабільно високу швидкість обробки на різних рельєфах і конфігураціях поля; зменшити витрати робочої рідини, не знижуючи ефективність обробітку рослин; розширити часовий діапазон обробки рослин незалежно від впливу погодних умов.

Після цього представник Lechler розповів про основи якісного внесення крапель дельта Т та широтно-імпульсної модуляції. Порадив, як правильно підібрати розпилювач, калібр, інжектор тощо.

Насамкінець співробітник компанії Syngenta звернув увагу на головні проблеми та помилки у процесі внесення засобів захисту рослин (ЗЗР), небажані ситуації з внесенням ЗЗР в господарствах і запропонував ефективні способи їх вирішення.