Охорона праці – пріоритет номер один

Викладач заочної форми навчання Олексій Ткачов зі студентами 31-Е групи провів відкрите заняття з дисципліни «Охорона праці в галузі».

Питанням охорони праці, як складової підготовки фахівців різного профілю, приділяється особлива увага. У роботі сучасного техніка-електрика дотримання техніки безпеки є невід’ємною складовою. Тема заняття - «Засоби захисту від ураження електричним струмом», адже студентам, які працюють в енергетичній галузі, часто доводиться мати справу з різноманітними захисними пристроями, що захищають від шкідливої і небезпечної дії електричного струму.

Для кращого сприйняття матеріалу студенти не тільки мали змогу переглянути фрагменти навчальних відеофільмів, але й практично ознайомитися з деякими зразками захисних пристроїв. Також вони дізналися про основні заходи електробезпеки при нормальному і аварійних режимах роботи електроустановок.

Майбутні техніки-електрики брали активну участь у вивченні та обговоренні актуальних питань. Іван Хомяк, Тетяна Примакова та Юрій Філонов представили свої презентації на теми «Заземлення», «Занулення» та «Захисне відключення».